GETTING TO KNOW DUN LAOGHAIRE & DUBLIN

Hello famílies!
Quin primer dia tan intens que hem tingut!
A les nou del matí hem quedat a l’escola amb la guia per descobrir el poble on estem vivint: hem fet un Scavenger Hunt (una dinàmica d’anar buscant les respostes a diferents preguntes) per tot Dun Loaghaire mentre la guia ens anava desvetllant els secrets d'aquesta localitat costera tan maca, i hem après què porta un esmorzar típic irlandès, què s’amaga darrera emblema i què és un 99, entre altres moltes coses. Hem voltat pel poble fins a la James Joyce Tower, on ens han explicat detalls sobre Ulysses i el famós autor irlandès i hem omplert un qüestionari cercant informació pel museu.
Al migdia hem anat a un parc molt tranquil per menjar-nos el nostre lunch pack i, com no podia ser d'altramanera, hem fet un bon 99 tradicional  i després, cap a Dublin amb el Dart (és com li diuen aquí a tren)!
Allà, el guia ens ha explicat molta història de Dublin i d’Irlanda en general. Ara ja sabem què és una Custom House; com es diu el riu que creua la capital; què va passar amb la famine i amb Cú Chulainn; perquè els dublinesos tenen un pal metal•lic enorme al bell mig de la ciutat, què és un ha’penny…  Tot això ens ho anaven explicant mentre tombàvem per la gran ciutat plena de gent i de tendes i visitàvem els principals carrers i el conegut barri Temple Bar. Cap a les quatre hem arribat a la universitat Trinity College, la més antiga d’Irlanda, on hem visitat l’exposició del Book of Kells i hem al•lucinat amb la biblioteca!
Després de tant  caminar, hem agafat el tren cap a Dun Loaghaire per no arribar tard a sopar. Demà ens espera un dia amb visites espectaculars!
Per cert, papes i mames: si no enteneu algunes cosetes de les esmentades aquí, pregunteu-li als vostres fills! Segurament no se’n recordin de dades o anys concrets, però de ben segur se soprendran ells mateixos de totes les curiositats i història que estem aprenent ☺️
Fins demà!








Comentaris

Entrades populars